Frågor och svar

Rena hem

Att vara kund

 1. Vad innebär ett abonnemangsavtal?

  Ett abonnemangsavtal innebär en kontinuerlig veckostädning en, två eller fyra gånger per månad. Ett abonnemangsavtal som tecknas med oss har ingen bindningstid. Däremot har vi en uppsägningstid på 30 dagar och den ska lämnas till oss skriftligen via mail info@rena-hem.com.

 2. Vad behöver jag tänka på inför städningen?

  För att få ut så effektiv städning som möjligt av de bokade städtimmarna ber vi att det finns så mycket fria ytor som möjligt. Plocka gärna undan leksaker och andra saker som kan ligga utspridda över golvytorna. Om ni förvarar något under sängarna i lådor eller annat är det fördelaktigt att lägga detta på sängen om möjligt inför städningen. Se över att det finns städmaterial och en välfungerande dammsugare som behövs för att kunna utföra en ordentlig städning. Städmaterial som behöver fyllas på/kompletteras ifylles av städerskan på ”välkommen hem” pappret som lämnas efter avslutad städning.

 3. Vad behöver jag för material i hemmet inför städning?

  Rena Hem erhåller med ett så kallat ”startpaket” innehållande Microfiber städtrasor och en våtfuktsmopp.

  Det städmedel vi rekommenderar att ha hemma inför städning är: grön såpa, badrumsspray, toalettrengöring, fönsterspray (glasspray), diskmedel och Jif cream.

  Även en välfungerande dammsugare, dammsugarpåsar och två hinkar.

 4. Hur gör jag om någon i hushållet blir sjuk inför städtillfället?

  Om någon i hemmet är eller blir sjuk så kan ni ringa eller mejla oss för avbokning alternativt att vi bokar om städtillfället. Det avbokade tillfället sparas i timbanken och kan användas för några av våra övriga tjänster som fönsterputs, storstädning eller trädgårdstjänster. Om tillfället bokas om till annan dag erbjuder vi en vikarie om ordinarie personal är ej har möjlighet. Vid akut avbokning pga. sjukdom kontakta oss gärna på våra mobiltelefoner eller/och mejl så bekräftar vi att vi mottagit detta.

 5. Vad händer om min ordinarie personal är sjuk?

  Om din ordinarie städpersonal är sjuk får du ett meddelande om detta och vi erbjuder då en vikarie. Om inte vikarie är aktuellt för dig så finns möjlighet att avboka städningen alternativt att vi försöker boka om städningen till en tid som fungerar för din städare. En vikarie kommer alltid tillsammans med en arbetsledare som visar och ger instruktioner för hur just din städning ska vara.

 6. Vad gäller om jag vill avboka ett kommande städtillfälle?

  Om du vill avboka ett städtillfälle ska det ske senast två veckor i förväg. Du avbokar skriftligen till någon av våra arbetsledare via e-post eller till info@rena-hem.com. Vid avbokning så går dina avbokade timmar in i den så kallade timbanken och kan användas vid senare tillfälle.

  Vid Akut avbokning pga. sjukdom eller annat kontakta oss gärna på våra mobiltelefoner samt mejl så fort som möjligt. Vi ser till att bekräfta att vi mottagit meddelandet så fort vi kan.

 7. Vad innebär timbanken?

  Då du som kund bokar av ett städtillfälle sparas dessa timmar i den så kallade timbanken. Dessa timmar kan sedan användas till våra övriga tjänster såsom fönsterputs, trädgårdstjänster, storstädning samt extra städ. Timbanken är ett system som används av många städföretag idag eftersom med den erhålls ett mer lättprognosticerat likviditetsflöde och medger även en smidigare hantering av avbokningar och tilläggsbokningar vad det gäller abonnemangskunder.

 8. Behöver jag vara hemma vid städningen?

  Du som kund behöver inte vara hemma vid städning. Inte ens vid första städningen behöver det vara någon hemma då vi har någon av våra arbetsledare med på plats som ger instruktioner om vad som ska göras i just ditt hem.

 9. Röda dagar och Storhelger?

  Då ett städtillfälle infaller på en röd dag eller vid en storhelg ställs det tillfället in automatiskt. Kontakta gärna oss så kan vi hjälpa er med att flytta städtillfället till någon annan dag som skulle kunna passa.

  Följande dagar ställs städningen automatiskt in: Nyårsdagen, trettondagen, påskafton, påskdagen, annandag påsk, 1 maj, Kristi himmelfärds dag, nationaldagen, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, annandag jul och nyårsafton.

 10. Hur gör jag om jag vill säga upp mitt avtal?

  Om kund vill säga upp avtalet med oss så är det en månads uppsägningstid som gäller. En uppsägning ska vara skriftlig och sker till oss via mail, info@rena-hem.com

 11. Engångsuppdrag?

  Rena Hem utför även engångsuppdrag såsom byggstädning, flyttstädning, storstädning och fönsterputs. För engångsuppdrag kommer vi inte ut och tittar före arbetet utförs.

Säkerhet

 1. Vad händer om personalen skadar sig i mitt hem?

  All vår personal är försäkrad under sin arbetstid och på resan mellan arbetsplatserna.

 2. Vad finns det för krav på personalen?

  Alla våra medarbetare utbildas internt av Rena Hem. Här lär de sig våra säkerhets- och kvalitetsrutiner samt får kunskap om olika kemikalier och medel. Då vi anställer ny personal får den personen arbeta tillsammans med någon av våra kollegor som är med och visar och förklarar hur just våra rutiner fungerar. All vår personal pratar svenska eller engelska.

 3. Är det samma personal vid varje städtillfälle?

  För kundens och personalens trygghet är det samma personal hos samma kund vid varje tillfälle, bortsett från sjukdom eller semester. Vid sjukdom eller semester finns det möjlighet att få en vikarie vid städtillfället. Vid bokning av ett extra städtillfälle utöver sitt ordinarie tillfälle, så kan det vara så att den ordinarie städerskan inte har möjlighet och då erbjuder vi även här en vikarie.

 4. Larm och nycklar?

  Du som kund väljer själv om du vill lämna nyckel till oss. Vi skriver då en nyckelkvittens som bevis på att vi erhållit nyckel ifrån kund. Gällande larmet så väljer du som kund om du vill lämna ut larmkod eller så väljer ni att inte larma på vid det aktuella städtillfället.

  De nycklar som Rena Hem kvitterar ut märker vi med SST polisbricka samt ett id-nummer kopplat till kund. Alltså, inga personliga kunduppgifter såsom namn, adress eller portkod, finns tillsammans med nyckeln.

 5. Vad händer om något i hemmet går sönder?

  All skada på egendom som orsakas av vår personal ersätts av Rena Hem. Vid skador i hemmet efter utförd städning ber vi kunden skicka in kvitto eller bankutdrag på det som förolyckats. Beloppet betalas sedan ut på kundens till oss angivna konto (beloppet kan inte dras av på nästkommande faktura).

Betalning


 1. Hur fungerar skatteavdraget (RUT)?

  Vi ansöker om ditt RUT-avdrag åt dig, och avdraget sker direkt på fakturan. Ansökan gör vi genom att skicka in ditt personnummer till skatteverket och sedan får du bekräftelse per post från skatteverket att vi sökt RUT avdrag i ditt namn. Det belopp som ska betalas på fakturan är beloppet efter RUT-avdraget.

  Läs även skatteverkets sida om RUT.


 2. Hur betalar jag?

  Vi erbjuder flera olika betalningslösningar. Som kund betalar du månadsfaktura i efterskott.

  EPOST FAKTURA
  Det vanligaste är att fakturan skickas ut via E-post och då som en PDF-fil. Både autogiro och E-faktura till din internetbank är möjligt.

  E-FAKTURA
  Vid e-faktura kan du öppna och se fakturan i din internetbank, för att sedan godkänna den. Smidigt och bra för vår miljö!
  E-faktura beställs via din internetbank.
  Sök på ”Etablerat 2007 Rena Hem AB”.

  POST
  Vi kan även skicka din faktura på post, då tillkommer en fakturaavgift.

  AUTOGIRO
  Med autogiro överförs din betalning direkt via din internetbank automatiskt på fakturans förfallodag. Du kan ansöka om autogiro via din internetbank eller med blankett.